Заставе и грбови Србиjе
SRPSKI (L) | ENGLISH
Териториjална организациjа  >  Централна Србиjа  >  Шумадиjски округ  >  Лапово

општина

Лапово

Грб општине Лапово jе усвоjен марта 2000. Jавља се у три нивоа.

Штит Основног грба jе раздељен на четвртине сребрним крстом Св. Андриjе (указуjе на град као некада важан путни и железнички чвор). На десном и левом пољу на зеленоj позадини налази се по jедан златни храстов лист (представља околне шуме). У глави штита на плавом пољу су три златна класа пшенице (што jе симбол земљорадње), а у подножjу на плавом пољу су три сребрне траке. Преко свега на средини jе златни штит са ликом Св. Параскеве, заштитнице града.

На нивоу Средњег грба jе сребрна бедемска круна без мерлона изнад Основног грба, а око штита златне плодне храстове гране и лента са именом града испод.

Велики грб садржи штит Основног грба са сребрном бедемском круном без мерлона. Као чувар са десне стране jе дивљи вепар златно оружан, црвеног jезика, косо рањен у чело златном стрелом и са огрлицом од сребрних оцила, коjи придржава стег Републике Србиjе. Са леве стране чувар jе коњ плаве боjе златне гриве, репа и jезика и са огрлицом од златног храстовог лишћа, коjи придржава стег Лапова. Постамент jе брежуљак обрастао шумом, испод кога jе лента са именом града.

Стег Лапова понавља мотив са штита.

Последња измена: 6-JУH-2011


Сродни спољни линкови:


Фотографиjе:


Централна Србиjа

Шумадиjски округ - општине

Лапово - Месне заjеднице (места/насеља/села)

Лапово (варошица) ● Лапово (село) ●

 
Grb Lapova

Грб Лапова

Zastava Lapova

Застава Лапова

Veliki grb Lapova

Велики грб Лапова

© 2007-2024 Заставе и грбови Србиjе